Weekend Roundup 18.2.-20.2.

Onko sinulla suunnitelmia viikonlopulle? Nyt olisi hyvä aika kokea jotain uutta. Miltä kuulostaisi saunan yhteydessä nautittu Löylyn kalakeitto tai HAM:in uusi näyttely? Tai ylipäätään galleriakierros läheistesi kanssa? Helsinki tarjoaa useita mahdollisuuksia, joista et välttämättä edes tiennyt. 

Helsinki: Sadekuuroja/Lumikuuroja (-4-1°C)

HAM Helsinki

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki


Esineiden kesken | 4.2.-29.5.

Esineiden kesken -näyttely HAM:issa esittelee viimeisen kymmenen vuoden ajalta HAMin kokoelmaan hankittuja teoksia yhdessä virolaisten nykytaiteilijoiden kanssa. Näyttelyn on haluttu perustuvan kuraattori Denis Maksimovin pelilliseen metodiin. Viisi virolaista taiteilijaa ovat tuoneet Maksimovin kutsumana heidän omavalintaiset teokset tuotannoistaan reagoimaan HAMin kokoelmateoksiin. 

 

Näyttelyn teosten sisällöt ja muodot ovat moninaisia: taiteilijat tarkastelevat teknologisesti tuettuja havainnoinnin tapoja, muistia ja tarinankerrontaa sekä ihmisten yhteyksiä erilaisiin paikkoihin. Teoksia yhdistävän temaattisen kehyksen sijaan näyttelyn kokoava ajatus on keskittyminen taideteoksiin objekteina. Maksimovin näyttelykonsepti kytkeytyy ihmiskeskeisyydestä irti pyrkivään ajatteluun, jossa kiinnitetään huomiota esineiden toimijuuteen ja niiden väliseen vuorovaikutukseen. Myös yleisöä rohkaistaan katsomaan teoksia uusin tavoin ja pohtimaan taiteen katsomista itsessään. Nämä teokset esitetään rinnakkain.

We Got This

Albertinkatu 10, 00150 Helsinki

We Got This on Samuli Ronkaisen perustama trendikahvila Helsingin Punavuoressa. Myös viinibaarina toimiva olohuone on palvellut vuodesta 2019. We Got This suosii laadukkaita pientuottajia tuotteissaan. Kahvinsa We Got This valmistaa itse omassa Loud Coffee -paahtimossaan.

Mistä idea Punavuoren olohuoneelle syntyi?

 

Kaipasin paikkaa jossa olisi hyvää kahvia ja hyviä viinejä. Punavuori oli alueena mielenkiintoinen koska vastaavia paikkoja ei juuri ollut. Sattumalta löytyi nykyinen liiketila joka vaikutti isoine ikkunoineen hyvältä.

Mikä on suosituin tuotteenne? Miksi?

Syötävistä tuotteista mantelicroissantti ja karjalanpiirakka kilpailevat kärkisijasta. Mantelicroissant tulee Le Moulin leipomosta ja valittiin äskettäin Glorian ruoka ja viini lehdessä vuoden parhaaksi. Karjalanpiirakka on Nurmijärveltä Piirakkaleipomo Rädyltä ja munavoin kanssa todella hyvä. Myös heidän Kukkonen on erinomainen munavoilla.  Kahvijuomissa cappuccino ja suodatinkahvi ovat suosituimpia.

Millainen on miellyttävä kahvilaympäristö?

Niitä on monenlaisia mutta lämpöinen tunnelma ja tietty rosoisuus miellyttää itseäni. Jos tila on todella minimalistinen ja kliini se tuntuu vieraalta eikä houkuttele jäämään. Henkilökunnalla on iso rooli tunnelman luomisessa.


Miksi We Got This on vierailun arvoinen?

Mukavan ja leppoisan tunnelman lisäksi me pyrimme tekemään asiat laadukkaasti. Tarjoilut on valittu hyviltä pientuottajilta oli kyseessä viinit, oluet, croissantit tai pullat. Huippuhyvät kahvit ovat omasta pienpaahtimosta. Henkilökunta panostaa ammattitaitoon sekä asiakaspalveluun.

Gallerie Forsblom

Yrjönkatu 22, 00120 Helsinki​

Jenni Hiltunen: Purple Grass | 11.2.-6.3.

 

Jenni Hiltunen on viimeisimmissä teoksissaan antautunut maalausprosessille iloisella hylkäämisellä, sallien itsensä leikkiä eri tekniikoilla ja ahmimalla herkullisia värejä. Hänen uuden näyttelynsä nimi Purple Grass kuvastaa kirjaimellisesti sitä, kuinka tämä on maalausnäyttely sanan varsinaisessa merkityksessä. Hän selvästi nauttii harmonioiden luomisesta ja värien, linjan ja muodon vastakkainasetteluista. Sopivasti maalauksen peruselementit näyttävät olevan tärkeämpiä kuin yhdistävän teeman löytäminen hänen nykyisille teoksilleen. Riittää, että maalaukset kantavat muistutuksen hänen kokemistaan ​​asioista ja ajatuksista, joita hän on ajatellut työskennellessään - mitään tiettyä teemaa ei tarvitse alleviivata, jotta niistä muodostuisi yhtenäinen kokonaisuus.

 

Hiltunen valmistui Turun Taideakatemiasta vuonna 2004 ja Kuvataideakatemiasta vuonna 2007. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen teoksensa on edustettuna suurissa suomalaisissa kokoelmissa, kuten Helsingin Nykytaiteen museo Kiasmassa ja Saastamoisten kokoelmassa. Taiteilijan kotipaikka on Helsingissä.

Zone B

 

Juho Kuosmasen, Khadar Ayderus Ahmedin ja Siiri Halkon käsikirjoittama sekä ohjaama Zone B on Itä-Helsingin nuorisoporukasta kertova minisarja. Kaksi kaverusta esittävät kaveriporukalleen tekemänsä rap-biisin, johon saavat suuren tuen ystäviltään. Mukaan liittyy myös yllättäviä käänteitä ja kappale lähtee nousukiitoon. 

 

Sarjassa käsitellään myös yleisesti kaveruuden käsitteitä. Ongelmilta ei vältytä, mutta elämä on siitä huolimatta huoletonta.

Löyly Helsinki

Hernesaarenranta 4 00150 Helsinki

Aamuauringon noustessa pikkupakkasen kiristyessä, on oiva tilaisuus itseensä keskittymiseen ja rentoutumiseen. Aamulöylyt virkistävän pulahduksen kera valmistavat tehokkaaseen päivään. Ravintolan lounaslistasta nauttiminen rentoutumisen jälkeen upean merimaiseman äärellä luo kokonaisvaltaisen elämyksen.

Galleria 4-kuus

Uudenmaankatu 4-6 00120 Helsinki

 

Taiteilija Susanna Seriola-Vesan maalaamia akryyliteoksia voi nähdä nyt Galleria 4-kuudessa. Seriola-Vesan näyttely on voimakkaasti eläin- ja ihmisteemainen. Kankaalle maalatut akryyliteokset ovat vaikuttavia, monipuolisia ja näkemisen arvoisia.

Close site navigatin