Tulevaisuuden matkustaminen

Ensimmäisessä mediadropissamme katselemme ja tutustumme yhdessä Tallink Siljan kanssa tulevaisuuden maailmaan kahden vuoden eristyksen jälkeen. Perehdymme pohjoismaisten luovien tekijöiden näkemyksiin tulevaisuuden huomisesta ja muun muassa siihen, mitä voimavaroja olemme saaneet globaalin pandemian seurauksena.

Miten matkustaminen on muuttunut pandemian myötä?

Armi Laine, viestinnän asiantuntija: Varauksiin liittyen on nähtävillä selvä muutos: huomattava osa varauksista tulee vasta hyvin lähellä lähtöä – jopa lähempänä kuin ennen pandemiaa. Risteilylle on helppo lähteä, joten jo ennen pandemiaa varattiin paljon ns. ”äkkilähtöjä” mutta nyt tämä on ollut vielä aiempaa selkeämpi trendi.
Itse matkustuksessa on tietysti pandemian myötä tehty lukuisia uusia terveysturvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä, joista ainakin osa jää varmasti elämään myös pandemian hiipuessa. Tällaisia ovat mm. käsidesien ja käsienpesupisteiden lisääminen laivoille, kasvomaskin käyttö, turvaväleistä muistuttaminen ja tehostettu siivous- ja desinfiointi.

Mitä ratkaisuja Tallink Silja tekee ilmastonmuutoksen eteen ympäristön näkökulmasta?

 

A.L. Toimimme upealla mutta erittäin herkällä Itämeren alueella, joten ympäristönsuojelu on meille erittäin tärkeää.
Käytämme vähärikkistä polttoainetta, ja laivoillamme on reaaliaikainen polttoaineenkulutuksen seuranta ja taloudellinen ajotapa. Laivojen pohjia putsataan säännöllisesti sukeltajien toimesta kesäkaudella. Lisäksi esim. maasähkön ja akkuteknologian hyödyntäminen, kaksoislastaus ja lyhyempi läpimenoaika satamissa, älysatama- ja älylaivaratkaisut kuormaamisessa, LVI-järjestelmien optimointi, pakokaasujen puhdistusjärjestelmät ja LNG:n käyttö Megastarilla sekä tulevalla MyStarilla. Kierrätämme asianmukaisesti - mitään ei päädy kaatopaikalle. Vähennämme myös jatkuvasti muovinkäyttöä ja tulostuksen määrää. Ja teemme yhteistyötä eri ympäristökumppaneiden kanssa.
Lisätietoa löytyy kattavasti vastuullisuussivultamme ja erityisesti täältä. 


Täältä löytyy myös mielenkiintoisia artikkeleita toimistamme niin ympäristöön, vastuullisuuteen kuin muihin osa-alueisiin liittyen.

Maskipakoista ja käsidesiautomaateista jäljityssovelluksiin, pandemia on mullistanut matkailun. Uudenlainen matkustuskulttuuri koostuu uusista haasteista ja normeista. Lähimatkailu, ekologisuus ja muut ympäristökysymykset ovat avainsanoja pandemian luomassa muutoksessa. Yhden maailman saastuneimman meren, Itämeren, äärellä on havahduttu perustavanlaatuisen korjausliikkeen tarpeeseen. Laivanvarustamo Tallink Silja edistää omilla toimillaan esimerkillisesti laivaliikenteen kehittymistä ajan virran mukana. Ympäristönsuojelu ja sen eteen tehtävät toimet ovat keskeinen osa varustamon liiketoimintaa.

Miten Tallink Silja kehittyy sukupolvien mukana?

A.L. Kehitystä tapahtuu monilla osa-alueilla, kuten teknologiassa, ympäristötietoisuudessa, kuten totta kai myös matkustajissa ja henkilöstössäkin. Risteilykulttuurilla on pitkät perinteet, joita halutaan kunnioittaa. Samalla kuitenkin tuotteita ja palveluita uudistetaan asiakkaiden toiveita ja tarpeita kuunnellen.
Perustuotteet ovat sinänsä samat kuin vuosikymmeniä sitten. Tarjoamme edelleen laivamatkoja niin reittimatkaa maasta toiseen tekeville kuin risteilyjä vapaa-ajan viettäjille sekä kaikille siltä väliltä.

Kuinka Tallink Silja omilla toimillaan edistää maailman palautumista vai onko se edes tarpeen?

A.L. Toimia pandemiasta selviämiseen ja siitä toipumiseen on tehty läpi pandemian, esim. edellä mainitsemani terveysturvallisuustoimenpiteet. Osa laivoistamme on kulkenut läpi pandemia-ajan, vaikka matkustajia on ajoittain ollut hyvin vähän. Läpi pandemian on ollut ihmisiä, joilla on syy/ tarve matkustaa. Myös rahtia on kuljetettu läpi pandemian ja näin ollen on oltu mukana varmistamassa Suomen huoltovarmuutta.
Pandemiasta toipumisessa on yrityksen näkökulmasta tietysti pyrittävä tarkastelemaan kuluja kriittisesti ja pitämään huolta työntekijöiden hyvinvoinnista ja jaksamisesta, sekä tietysti pyrittävä vastaamaan matkustajien toiveisiin ja tarpeisiin. Maailmanlaajuisesti Tallink Silja on pieni toimija, mutta Itämeren alueella kuitenkin suht tunnettu ja linkki eri maiden välillä.

Minkälainen on tulevaisuuden matkustuskulttuuri?

A.L. Risteilykulttuurilla on hyvin pitkät perinteet, joten uskomme risteilyjen kiinnostavan myös tulevaisuudessa. Laivoillamme matkustaa ihmisiä hyvin laidasta laitaan – perheitä, työmatkalaisia, juhlaseurueita, opiskelijoita, eläkeläisiä jne. Jokaisella on omat tarpeensa, joihin pyrimme mahdollisimman hyvin vastaamaan.

Asiantuntijat ovat jännittyneitä siitä, palaammeko pandemiaa edeltäviin matkustustottumuksiin. Matkustamme toki edelleen ympäri maailmaa, mutta emme samalla syyllistymättömällä lähestymistavalla. Olemme viime aikoina pakon edessä digitalisoineet kaikkea syntymäpäiväjuhlista hautajaisiin. Mutta mitä tulevaisuus tuo tullessaan niille toimialoille, jotka ovat voimakkaasti riippuvaisia fyysisestä liikennöinnistä eri paikkojen välillä?

Erilaisten paikkojen välillä matkustaminen on kautta aikojen vaatinut ihmisiltä uhrauksia. Aikaisemmin meidän on täytynyt harkita matkojemme aikaa, hintaa ja mukavuutta niin vapaa-ajan, työn kuin liikenteenkin osalta. Nykyisin synkkien ympäristöuutisten myötä huomioon on otettava myös aikaisempaa merkittävämpi matkustamisen osatekijä - ilmastonmuutos.

 

Nämä neljä matkustamisen pilaria ovat samanaikaisesti huomioon otettaessa monimutkaisia, mutta sitäkin tärkeämpiä. Tulevaisuudessa onnistuneen matkakokemuksen tuleekin palvella kaikkia neljää.

Onko risteilijöille tarvetta tulevaisuudessa?

A.L. Uskomme, että risteilykulttuurille on paikkansa myös tulevaisuudessa.

Close site navigatin