Luovuuden tila

Taidegalleria ja verkkokauppa Lokal Helsinki luo tilaa luovuudelle. Valokuvaaja Katja Hagelstamin vuonna 2012 perustama Lokal painottaa toiminnassaan voimakkaasti paikallista käsityötä, uniikkia taidetta ja kestävää muotoilua. Gallerian valikoima koostuu ainutlaatuisista tunnettujen suomalaisten visionäärien ja luovien tekijöiden teoksista. Lokalin filosofia kiteytyy virkkeeseen - “Jos on ostettava esine, osta esine, jolla on merkitystä.”

 

www.lokalhelsinki.com

Annankatu 9, 00120 Helsinki

Mihin suuntaan ihmisten kulutustottumukset ovat menossa pandemian jälkeen?

 

K.H. Uskon, että pandemian myötä harkitaan vielä tarkemmin hankintoja. Halutaan vähemmän turhia tuotteita, ja enemmän sellaisia, jotka ovat kestäviä ja tuottavat iloa arjessa monelle sukupolvelle. Luulisin, että ihmisten tietoisuus on nousemassa, joka tarkoittaa sitä, että haluamme luontaisesti tukea vastuullista tuotantoa, käsitöitä ja lähialueen tekijöitä ja toimijoita. Taiteen merkitys tulee nousemaan myös kodeissa.

Miksi nykypäivän digitalisoituvassa maailmassa perinteisten käsityöarvojen vaaliminen kannattaa?

 

K.H. Vastapainona elämämme digitalisoitumiselle, tarve luonnomateriaaleille kasvaa, ja sitä myöten myös käsintehdyille asioille. Haluamme ympärillemme asioita, jotka tuntuvat hyvältä kosketuksessa. Samalla tuemme ja vaalimme perinteisiä kädentaitoja, myös jotta ne eivät kuolisi pois ja unohtuisi kokonaan.

Mitkä ovat Lokalin suunnitelmat tästä eteenpäin?

 

K.H. Näyttelytoiminta jatkuu Annankadun galleriassa, jonka tarjontaan kuuluu edelleen pieni valikoima kodintuotteita. Panostamme entistä enemmän myös siihen, että taideteokset olisivat hyvin esillä ja helposti lähestyttävissä verkosivuillamme. Meillä on myös tarkoituksena korostaa esimerkiksi Lokalin taidekuratointi- ja ripustuspalveluita.

Miten pandemia on inspiroinut liiketoimintaanne?

 

K.H. Missiomme on selkiintynyt ja vahvistunut. Tiedämme, että meidän pitää luottaa arvoihimme, ja samalla vahvistaa entisestään näkyvyyttä myös verkossa. 

Close site navigatin