Eckerö

Ahvenanmaan salaisuuksiin kurkistettaessa hieman syvemmälle, vie ne ulkopuolelle Maarianhaminasta. Noin 30 kilometrin päässä Maarianhaminan keskustasta sijaitsee Eckerön historiallinen kunta. Tänä päivänä Eckeröön on yhdistetty kiehtovan historian lisäksi aktiviteetteja koko perheelle. Matkailu on myös huomioitu monipuolisten leirintäalueiden avulla.

Maarianhaminasta Eckeröön kulkee juuri kunnostettu mutkikas tie, jonka yhteyteen on tänä vuonna rakennettu pyörätie. Koko matkan kulkevan punertavan asfalttitien tarkoituksena on saada pyöräilijät Eckeröön. Upeat saaristotiet tekevät retkipäivästäsi ikimuistoisen kokemuksen.

Vierasvenesatama Käringsundissa tunnetaan yhtenä Eckerön merkittävimmistä nähtävyyksistä. Puiset venetallit muodostavat idyllisen ahvenanmaalaisen maiseman. Satamassa on myös kuvattu Astrid Lindgrenin Saariston lapset -kirjaan perustuvaa elokuvaa.

 

 

Aivan vierasvenesataman vieressä sijaitsee Käringsundin aktiviteettikeskus. Voit halutessasi vuokrata kajakin ja meloa katsomaan vierasvenesatamaa tai haastaa kaveriporukkasi minigolf-kilpailuun. Käringsund vuokraa myös mökkejä ja mahdollistaa majoittumisen saaristotunnelmassa. Käringsundin terassilla on uima-altaita, mutta meressä uimista ei kuitenkaan kannata jättää kokematta. Ota eväät mukaan ja melo suppilaudalla pieneen lähisaareen nauttimaan auringon lämmöstä, joka yhdessä meren virtauksen kanssa rentouttaa mielesi. Eckerössä kannattaa myös tutustua pyöräillen arkkitehtuurisiin yksityiskohtiin ja näyttävään lehtokasvillisuuteen. 

Close site navigatin