Cover Story Paint

Cover Story on alkuvuonna 2021 lanseerattu kotimainen maalibrändi, joka syntyi halusta uudistaa käsitys maalaamisesta ja tarjota kuluttajille parempi vaihtoehto. Cover Story on tuonut sisämaalit verkkokauppaan, josta sävymallit, maalit ja maalaustarvikkeet voi tilata suoraan kotiovelle. 

Yrityksen on perustanut Anssi Jokinen ja Tommi Saarnio. Muotoilija Päivi Häikiö vastaa värimallistosta sekä yrityksen visuaalisesta ilmeestä. Vuodessa tiimi on kasvanut kuusihenkiseksi.

"Perustimme Cover Storyn tarjotaksemme ihmisille vaihtoehdon – niille, joille maalaaminen ei ole remontointia, vaan sisustamista. Sillä me uskomme siihen, että seinien sävy on sisustuksen tärkein elementti."

 

 

Miten ja miksi Cover Storyn idea syntyi?

A.J. Nykyisin on tavallista arkipäivää, että autot kulkevat sähköllä, maito on tehty kaurasta ja ruokaostokset tilataan kotiin. Silti maalit myydään samalla tavalla kuin 50 vuotta sitten. Idea syntyi siis todellisesta ongelmasta – kehäteiden rautakauppaan suhaamisesta, sadoista sävyvaihtoehdoista, maalin ostamisen hankaluudesta. Maalit ja niiden ostokokemus eivät vastaa tämän päivän kuluttajan vaatimuksia. Ala on jäänyt ajastaan jälkeen. Ja syy tähän on ilmeinen: Toimialaa hallitsevat suuret yhtiöt, jotka ovat sidoksissa globaaleihin raaka-ainetoimittajiin sekä suuriin kauppaketjuihin. Ja mikä tärkeintä – suuret yhtiöt tekevät ensisijaisesti teollisuusmaaleja esimerkiksi autoteollisuudelle, eikä fokus ole kuluttajien kodeissa. Muutosta ei haluta tehdä ja kuluttajille tarjotaan vanhanaikaisia palveluita ja tuotteita.

Suomessa valmistetut sisätilojen seinä- ja kattomaalit ovat 100% muovittomia, eikä niistä vapaudu maalaamisen aikana haitallisia VOC-päästöjä sisäilmaan. Cover Storyn värikartta on väriammattilaisten kuratoima – näillä sävyillä onnistut varmasti. Cover Storylle maalaaminen ei ole remontointia, vaan sisustamista.

Miten tuotteenne eroavat muiden joukosta?

A.J. Me näemme tuotteenamme koko Cover Story-konseptin. Konsepti pitää sisällään itse maalin, suunnittelemamme sävyt, jakelun – kaiken mitä Cover Storyn ympärille rakentuu. Me teemme maalaamisesta helppoa, inspiroivaa ja vastuullista.

Lähtökohtaisesti olemme luoneet aivan uudenlaisen tavan lähestyä maalaamista ja maaleja. Olemme tuoneet maalit verkkokauppaan, josta ne voi tilata kätevästi kotiin kaiken muun tarvittavan kanssa. Lisäksi värikarttamme on väriasiantuntijan kokoama eli satojen sävyvaihtoehtojen sijaan haluamme tarjota asiakkaillemme ammattilaisten valitsemat sävyt, joilla onnistuu varmasti. Värikarttamme koostuukin tällä hetkellä 32 sävyn Basics Collectionista ja Linda Bergrothin kuuden sävyn kapselimallistosta. Helsingin keskustaan pääseviä palvelemme ja annamme värikonsultaatiota myös kivijalkamyymälässämme, sillä meidän mielestämme maaleja pitää myydä kuin muitakin sisustustuotteita.

Tekniseltä puoleltaan maalimme ovat muovittomia, hajuttomia ja VOC-vapaita. Myymme maalimme myös valmiiksi sävytettynä eli jokainen sävy on samanarvoinen. Pikkuruisten värikarttojen sijaan olemme kehitelleet aidolla maalilla tehdyt A4-kokoiset ja tarrataustaiset sävymallit, joiden avulla sävyyn voi tutustua helposti ilman testimaalaamisen aiheuttamaa sotkua ja maalijämiä.

Lisäksi maalaustarvikkeemme, maalipurkimme ja muu pakkausmateriaalimme on valmistettu mahdollisimman pitkälle kierrätettävistä materiaaleista. Muovisten maalipurkkien sijaan olemme esimerkiksi valinneet metalliset purkit, sillä metallin uudelleenkäyttö on käytännössä loputonta.

 

Mihin pyritte konseptillanne?

A.J. Haluamme herätellä ihmisiä näkemään meitä ympäröivät seinä- ja kattopinnat sisustuksen elementteinä. Kaikkea ei tarvitse maalata valkoisella – pienetkin nyanssit seinissä sitovat tilan esineet yhdeksi kokonaisuudeksi. Kannustamme löytämään väreistä itselleen sopivan tunnelman ja hyödyntämään myös kattopintojen potentiaalin.

 

Sen lisäksi, että teemme maalista sisustustuotteen, haluamme tarjota kuluttajille monipuoliset ja modernit jakelukanavat; oman verkkokaupan ja kivijalkamyymälän lisäksi maalejamme saa tilata Wolt-sovelluksesta sekä Finnish Design Shopin ja Stockmann Online Exclusive -verkkokaupoista.

 

Toivomme myös, että meistä tulee aidosti kansainvälinen brändi, josta suomalaiset saavat olla ylpeitä.

Mihin arvoihin toimintanne perustuu?

 

A.J. Arvopohjamme perustana ovat rohkeus ja vastuunkanto. Pienenä uutena yrityksenä vanhanaikaisella toimialalla on uskallettava tehdä avauksia, oltava innovatiivinen ja erilainen. Kaikkea mitä teemme ohjaa pyrkimys olla parasta laatua ja vielä himpun verran enemmän. Laatu koskee niin tuotteitamme, värikokoelmaamme, asiakaskokemustamme kuin yhteistöitämme. Laatu liittyy myös vastuullisuuteen – pakkausmateriaaleista maalipurkin sisältöön. 

Tasa-arvon periaate antaa toiminnallemme suunnan: haluamme tuoda laadukkaat maalit kaikkien saataville ja tasa-arvoistaa väreillä sisustamisen. Haluamme tarjota värisuunnittelun ja tasa-arvoiset värit maalipurkin hinnalla.

Millainen on maalaamisen tulevaisuus?

A.J. Uskomme, että tulevaisuudessa värejä tullaan käyttämään kodin tekstiilien ja huonekalujen ohella yhä enemmän myös seinä-ja kattopinnoilla. Maalarinvalkoisen asema perusvalintana tulee horjumaan. Vastuullisuustietoisuus laajenee ja markkinoille tulee kestävämpiä ja kekseliäämpiä ratkaisuja ja tuotteita. Sanotaan, että vihreä on uusi valkoinen.

Close site navigatin